資源簡介 (共30張PPT)Developing ideasUnit 6 At one with natureA Love of GardeningI’d like to grow...in my garden because it is.../it makes...What will you grow in the yard Gardening in the UKPeople in the UK love gardening. Nearly half of British people regard gardening as a hobby they generally enjoy. They spend much time maintaining their gardens, and among people aged 55 and above, the time goes even more. According to some research, people in the UK spend an average of 30,000 pounds on their gardens during their lives.Chinese prefer to grow vegetables in their gardens,while British like planting flowers, vegetables, and grass in their gardens.2 Read for main ideaLet’s read the passage to know more about gardening in Britain.1 Read for main ideaRead the passage and choose the topic sentencefunction :highly summarizethe paragraphlocation :at the beginningin the middleat the enda. As well as being good for the environment, gardening is also good for the soul(靈魂).b. But in cities, limited space has led to people looking for new solutions.c. For many people in the UK, their garden is their own private world.d. This is what started the British love of gardening!d. This is what started the British love of gardening!c. For many people in the UK, their garden is their own private world.b. But in cities, limited space has led to people looking for new solutions.a. As well as being good for the environment, gardening is also good for the soul.Read for main ideaPara 1: Why does the author use the sentence in The secret Garden This is what started the British love of gardening!To introduce the topic of this passage.Quotation引用Persuasive有說服力的2 Read for detailsOnly the very rich in Britain had gardens.Homes with gardens began to be built.Millions of Brits like to say that they have “green fingers”.around 1911Very soon after thatTodayOrigin what order 2.What does the phrase “green fingers” mean in the first paragraph A.The fingers painted with green color.B.The poor skills of gardening.C.The fingers cut by a green knife.D.The super skills of gardening.What do different people do in their gardens For many people in the UK, their garden is their own private world.Different people The activities in their gardenChildrenexpert gardenersothersmany Britssomeplant sunflowers and wait to see which one is tallestknow the right corner for rosesspend Sunday cutting the grass;2 Read for detailsgrow perfect vegetables to enter into the competitionsit under the branches of the trees.2.What do we know about people’s love of gardening in Britain A.Children like to see the tallest flowers.B.Only experts can enter into the competitions.C.People enjoy working in their gardens.D.People can find a place to plant flowers.答案:CPara 3: What is the problem people faced with How to solve it But in cities, limited space has led to people looking for new solutions.2 Read for detailslimitedspaceProblemsSolutionsrent small pieces of landturn rooftops and walls into private gardensmake the cities greenerimprove air qualitybenefitⅢ.Read Para.3 carefully and do the following exercises.1.What can we learn from Paragraph 3 A.People are finding more space to garden in Britain.B.Private gardens are limited in Britain because of air pollution.C.All rooftops and walls have been turned into private gardens in Britain.D.More than 4,000 people have rented some pieces of land in London.答案:A2.Why do people turn their rooftops into gardens A.The flowers on the rooftops are more beautiful.B.The space that can be used is limited.C.Too many people are waiting for the place.D.The flowers on the rooftops can improve air quality.答案:BPara 4: What are the benefits of gardens As well as being good for the environment, gardening is also good for the soul.When there are beautiful and positive ideas in our minds, we will feel fulfilled, and won't be easily influenced by negative thoughts and ideas.Quotation引用persuasive;echo with the beginning首尾呼應(yīng)2 Read for detailspositive ideasnegative ideasbe good for environment→be good for soul →metaphormake the cities greener&improve air quality承上啟下How do you understand the last sentence Ⅳ.Read Para.4 carefully and do the following exercise.The author mentions “Where you tend a rose...A thistle cannot grow.” in the last paragraph in order to ______. A.show the significance of The Secret GardenB.encourage people to tend a roseC.arouse people’s awareness of protecting the environmentD.convince people that gardening has another advantage答案:D過去分詞作后置定語d. This is what started the British love of gardening!soon after..不久之后with的復(fù)合結(jié)構(gòu)With water falling off its thick, brown hair, the bear stared back at me.The old man walked with a stick in his hand.He just sat there with his mouth open.He fell asleep with the light on.With so many people watching her, she felt at a loss.All the afternoon he worked with the door locked.With so much homework to do, the boy can't watch TV.With his homework finished, the boy watched TV.他躺在那,眼睛看著窗戶。He lies there,with his eyes (look) at the window.因?yàn)檫€有很多工作要做,他沒有被允許外出。With a lot of work (do), he wasn't allowed to go out.由于自行車被偷,她只好步行回家。She had to walk home with her bike (steal).lookingstolento doFor many people in the UK, their garden is their own private world.an expert at/on/in 在...方面的專家/行家be expert at/in (doing) 在(做)...方面在行expertly adv. 熟練地;巧妙地“否定詞+比較級”“沒有比……更……”,實(shí)際上表達(dá)的是最高級含義。常用的否定詞有not, never, nothing, nobody, little, no 等【即學(xué)即練】單句語法填空/完成句子Linda is expert finding useful information about study.He is expert computer software.Our headmaster is ____________(是……方面的專家)education.It is said that the old man is ____________(在……方面很在行)repairing all kinds of cars.The centre provides (專家咨詢)for people with financial problems.in/at expert in an expert inexpert advicebe an expert at/on/in 在...方面的專家/行家be expert at/in (doing) 在(做)...方面在行expertly adv. 熟練地;巧妙地in/at ①There is nothing ___________ (difficult) than learning English .As a student, I can tell you that there is nothing ________ (good) than being praised by my teacher before my classmates.I couldn’t agree with you more.________________________我認(rèn)為沒有什么比讀書更令人愉快的了。_____________________________________________betterI think nothing is more pleasant than reading.more difficult“否定詞+比較級”“沒有比……更……”,實(shí)際上表達(dá)的是最高級含義。常用的否定詞有not, never, nothing, nobody, little, no 等我非常同意你的意見But in cities, limited space has led to people looking for new solutions.rent sth. from sb. 從某人那里租用某物rent sth. out to sb. 把某物租給某人現(xiàn)在分詞作伴隨狀語turn...into...把...變成...lead to 導(dǎo)致(1)limited number/value/resources有限的數(shù)量/價值/資源be limited to 限制于I believe teaching should not be limited to the classroom.(2)limit (to) n.限制;界限;限度There is no limit to how much fresh fruit you can eat in a day.There is a limit to what one person can tolerate.As well as being good for the environment, gardening is also good for the soul.be good for 對...有好處at one with...跟...融為一體be in doubt about...對...感到懷疑tend sb./sth=take care of=look after照顧…,照料…tend to do sth.易于做某事,往往會發(fā)生某事reflect on認(rèn)真思考;沉思3.benefit n. 好處,益處Ultimately, I was introduced to a brochure about trees we usually see in life, which benefited me a lot.最后,我被介紹了一本關(guān)于我們生活中經(jīng)常看到的樹木的小冊子,這讓我受益匪淺。(應(yīng)用文之建議信)My suggestions are as follows,which I believe will be of great benefit to you.我的建議如下,我相信這將對你大有裨益。(應(yīng)用文之活動報(bào)道)It has been two weeks since you came to our school for the exchange program, which has been beneficial to all of us.你們來我們學(xué)校參加交流項(xiàng)目已經(jīng)兩周了,這項(xiàng)活動讓我們所有人都受益。【精要必記】(1)for the benefit of sb.=for sb.’s benefit 為了某人的利益be of (great)benefit to 對……(很)有益to sb.’s benefit 對某人有利(2)benefit vt.使受益vi.得益,得利benefit by/from 得益于(3)beneficial adj. 有利的,有用的be beneficial to... 對……有益It is said that yoga is of great benefit human health. In other words,we can benefit _________ yoga.Music education is (benefit)and important to all the students.Taking plenty of exercise can __________________(對……非常有好處)your health.China has been pushing the reform of public hospitals ______________(為了……的利益)all its citizens. beneficialbe of great benefit tobe beneficial tofor the benefit offrom/by【即學(xué)即練】單句語法填空/完成句子toA Love ofGardeningWhy--Origin:What activities:Children:Expert gardeners:Common people:limited spacerent small pieces of landturn rooftops and walls into private gardensHow gardensbenefit Brits :the publication of The Secret Gardenplant sunflowers and wait to see which one is the tallestseek the right corner for rosesgrow perfect vegetables toenter into the competitionmake city greener and improve air quality…good for soulallows you to be at one with naturecreate more beautiful living thingsWhat problem&solutions:3 post readingTask 4語篇總結(jié)·主題深化 The book The Secret Garden,first 1.__________(publish)in 1911, inspires peopleto garden.But before that, only a few people had enough money 2. ________(have)gardens.Many houses have been built with gardens and many British people are3._______(pride) of their “green fingers”.In spring, children like to find the 4._______(tall)sunflower.Some people spend much time 5._________ (grow)their vegetables forcompetitions.However,the space on 6._______ to grow things is limited so people usetheir rooftops and walls 7.___ private gardens.These gardens 8. _______________(improve) air quality and people’s living 9.__________(condition) since then.10._______ you tend a rose...A thistle cannot grow. publishedto haveproudtallestgrowingwhichashave improvedconditionsWhere 展開更多...... 收起↑ 資源預(yù)覽 縮略圖、資源來源于二一教育資源庫