資源簡介 Part 2 Grammar and usage & Integrated skills基礎過關練Ⅰ.單詞拼寫1.As a teacher, she has (贏得) the respect of her students. 2.She was called up to play for the national team but her culture’s traditions and views prevented her from being (給予表揚). 3.People in the past usually (打獵) for food and clothing. 4.Many families on low (收入) cannot afford sports training for their children over the long term. 5.It was also a great way to bond with my friends, (促進) sportsmanship, teamwork, and a healthy lifestyle among us. 6.While the younger (一代人) prefer to communicate visually, for those used to working with traditional tools like email, it may feel like a learning curve(曲線). 7.Be sure to highlight any skills you have picked up from p positions and apply them to the present one. Ⅱ.一詞多義1.A.n.責任,義務 B.n.上班,值勤 C.n.稅①A policeman must not smoke while he is on duty. ②Driven by a sense of duty, I stopped my car immediately and examined him carefully. ③The government has been trying to meet people’s needs by cutting back on import duties. 2.A.vt.遵守 B.vt.注意到 C.vt.慶祝①The police observed two men enter the bank. ②I sincerely invite you to observe the Spring Festival with my family. ③Though they have lived abroad for years, many Chinese still observe traditional customs. Ⅲ.單元語法專練題型(一)1.How pleased and proud Mother (be) when they brought her breakfast in bed. 2.She told her mother that she (go) to a dance with Tom the next evening. 3.I was about to say something you interrupted me, so I don’t want to discuss this question today. 4.Even though he often felt he (discover) to be a no-talent, he moved forward, gaining a scholarship to the Neighborhood Playhouse. 5.Tina said she (come) to my birthday party the next Wednesday. 題型(二)1.他們打算賣掉他們的舊房子但沒有賣掉。They their old house but they didn’t. 2.她說她要申請這個職位。She said she the position. 3.我正要出去踢足球,這時開始下雨了。I and play football when it began to rain. 4.她希望將來有一天他們能再見面。She hoped that they someday. 5.經理聽說他信任的兩名員工要離開,非常煩惱。The manager was deeply upset when hearing two of his trusted workers .(讀后續寫—心理描寫) 能力提升練Ⅰ.閱讀理解If you live in the UK or another Commonwealth country, Christmas doesn’t end on December 25. The day after Christmas is known as Boxing Day, and the relaxing holiday is a chance to extend the celebration for one more restful day.But its name has nothing to do with the sport of boxing, and unlike the popular idea, did not appear from a need to return unwanted gifts or clean up trash produced by Christmas gifting.There are several theories as to how that charitable tradition became known as “boxing”. Some historians link the use of the term to boxes of donations that were laid in churches during the pre-Christmas season of Advent in the early days of Christianity during the second and third centuries A.D. The day after Christmas, the boxes were opened and the money was given away to the poor.Another possible story of Boxing Day has to do with a tradition that formed in Victorian England, where servants sacrificed(犧牲) time with their own families to cater to their employers on Christmas. On the day after Christmas, employers would give the servants a rare day off and send them home with leftovers from the family’s Christmas feast for their service. Though the reasons are lost to history, Boxing Day charity eventually fell out of tradition—and was replaced with physical and material pleasure. Today, the holiday is linked with sports, with major football, rugby, and cricket matches and horse races taking place on December 26.December 26 is also a big shopping day throughout the Commonwealth. The holiday kicks off with what is known as “Boxing Week”, during which retailers(零售商)try to sell off old stock and shoppers compete for one last bargain of the year. In recent years, though, the American tradition of Black Friday—massive sales that take place on the day after Thanksgiving each November—has become popular in the United Kingdom and has largely overshadowed Boxing Week.1.What kind of festival was Boxing Day probably in the beginning A.A charitable festival. B.A religious festival. C.A sports festival. D.A business festival.2.What does the underlined part “cater to” in Paragraph 4 probably mean A.Take care of. B.Depend on. C.Put up with. D.Pick up.3.How is Boxing Week going in the United Kingdom recently A.It has become an online shopping day. B.It has been replaced by Black Friday.C.It only covers popular sports events. D.It has become less important than before.4.What is the best title for the text A.When Did Boxing Day Come into Being B.Why Did People Celebrate Boxing Day C.How Is Black Friday Celebrated in the UK D.Why Is Black Friday Popular in the UK Ⅱ.七選五The traditional Chinese solar calendar divides the year into 24 solar terms. Minor Snow, the 20th solar term of the year, begins this year on Nov. 22 and ends on Dec. 6. 1 Here are several things you should know about Minor Snow. Wearing hats and scarvesIn China, starting in Minor Snow, the wind blows from the northeast a lot. 2 But in fact, according to an old Chinese saying, “the head is the place where all passages of the body gather”. It’s sensible to keep one’s head warm. Drinking soupDuring Minor Snow, the indoor heating system begins to work. 3 According to practices in traditional Chinese medicine, this accumulation of “inner heat” in one’s body can cause physical problems. The solution is to drink more hot soup, such as cabbage and bean curd soup and mutton and radish soup. Making preserved pork and pickled (腌制的) vegetablesAfter Minor Snow, the temperature declines sharply and the air becomes dry. 4 In the past, due to the poor storage conditions and inconvenient transportation, people developed many ways to store pork and vegetables. Thus during the Chinese Spring Festival and even in the bitter winter, the whole family could enjoy them. Eating moderate(適度的) spicy food 5 Spicy food, therefore, is one of the best choices. However, experts say it’s wise not to eat overly spicy food, since that will increase your inner heat. A.Then people need to drink soup to keep healthy.B.It is the best time to start making the salted food.C.So many people prefer to wear their hats and scarves.D.On cold dry days, people may need some hot food to keep warm.E.The air indoors is dry and most people might find their nose and mouth dry, too.F.It refers to the time when it starts to snow, mostly in China’s northern areas, and the temperature continues to drop.G.Because it’s still not bitterly cold, many people do not wear hats or scarves to keep warm.1. 2. 3. 4. 5. Ⅲ.完形填空It was officially the Christmas vacation. The whole family spent Christmas morning 1 gifts. I had bought my baby sister Melissa a toy cat at the local dollar store. When she 2 it, I was delighted that she liked it. Melissa also had a gift for me. With a smile she tried to suppress(忍住), she 3 the package to me. “For you,” she said. I tore the paper to 4 the gift to the rest of the family—one red Barbie car—Melissa’s favorite toy. Words 5 me. I looked back and forth between the gift she’d given me and the 6 toy cat I’d given her. Melissa loved that car more than all her other toys. I was wondering 7 she was parting with what she treasured. Realizing Melissa was 8 her favorite toy, I pushed through the confusion I was feeling and said, “Melissa, really, you don’t have to. This is nice of you, but you should 9 it.” She whispered, “I loved that car... 10 I want you to have it.” At that 11 I knew Melissa wasn’t giving me a 12 ; she was giving me her heart— 13 it came in the form of a little red plastic car. Christmas wasn’t about parties or presents or getting things. Christmas was about 14 and I would never be too 15 for that. 1.A.making B.sending C.buying D.exchanging2.A.observed B.found C.designed D.opened3.A.lent B.handed C.carried D.delivered4.A.offer B.show C.select D.expose5.A.failed B.struck C.lost D.moved6.A.lovely B.special C.small D.cheap7.A.how B.why C.what D.when8.A.looking for B.making up C.giving away D.turning down9.A.remain B.change C.keep D.forget10.A.since B.while C.and D.but11.A.occasion B.moment C.period D.situation12.A.cat B.surprise C.toy D.pleasure13.A.now that B.even if C.because D.unless14.A.love B.hope C.dream D.fortune15.A.casual B.permanent C.smart D.old答案與分層梯度式解析Part 2 Grammar and usage & Integrated skills基礎過關練Ⅰ.1.earned 2.honoured 3.hunted 4.incomes5.promoting 6.generations 7.previousⅡ.1.①B 句意:警察值勤時不得吸煙。②A 句意:在責任感的驅使下,我立刻停下車,仔細地檢查他。③C 句意:政府一直試圖通過削減進口稅來滿足人們的需求。2.①B 句意:警察注意到兩個男人進了銀行。②C 句意:我誠摯地邀請你和我的家人一起過春節。③A 句意:盡管已在國外生活多年,許多中國人仍然遵守傳統習俗。Ⅲ.題型(一)1.would be 考查時態。when引導的時間狀語從句使用了一般過去時,結合語境可知主句應用過去將來時。故填would be。句意:當他們把早餐端到媽媽床上時,她會多么高興和自豪啊!2.was going 考查時態。根據“She told her mother”及語境可知此處應用過去將來時。一些表示位置轉換的非延續性動詞,如go、come、leave、arrive等,可以使用“was/were doing”來表示過去計劃或決定要做的事。故填was going。句意:她告訴她的媽媽,她第二天晚上要和湯姆一起去參加一個舞會。3.when 考查連詞。“be about to do sth. when...”意為“正要做某事,這時……”。故填when。句意:我正要說話,這時你打斷了我,所以我今天不想討論這個問題。4.would be discovered 考查時態和語態。分析句子可知,Even though引導讓步狀語從句,在這個讓步狀語從句中,he often felt是主句,he...to be a no-talent是賓語從句,設空處是賓語從句的謂語,主句使用一般過去時,賓語從句的動作發生在主句動作后,要用過去將來時,discover與從句主語he之間是被動關系,應用被動語態,故填would be discovered。句意:盡管他經常覺得自己會被發現是一個沒有天賦的人,但他還是繼續前進,獲得了鄰里劇院的獎學金。5.was coming 考查時態。根據“Tina said”及語境可知此處應用過去將來時。一些表示位置轉換的非延續性動詞,如go、come、leave、arrive等,可以使用“was/were doing”來表示過去計劃或決定要做的事。故填was coming。句意:蒂娜說她下周三要來參加我的生日聚會。題型(二)1.were to have sold/were going to sell 2.was to apply for 3.was about to go out 4.would meet again 5.were leaving 能力提升練Ⅰ.◎語篇解讀 本文是一篇說明文。文章主要介紹了節禮日的起源和慶祝活動。1.A 細節理解題。根據第三段“There are several theories as to how that charitable tradition became known as ‘boxing’. Some historians link the use of the term to boxes of donations that were laid in churches during the pre-Christmas season of Advent in the early days of Christianity during the second and third centuries A.D. The day after Christmas, the boxes were opened and the money was given away to the poor.”可知,節禮日最初可能是一個慈善的節日。故選A。2.A 詞義猜測題。根據畫線短語所在句“...servants sacrificed time with their own families to cater to their employers on Christmas.”可推知,此處指仆人們犧牲了和家人在一起的時間,在圣誕節照顧雇主,“cater to”的意思是“照顧”,與A項意思相近。故選A。3.D 推理判斷題。根據最后一段最后一句“In recent years, though, the American tradition of Black Friday—massive sales that take place on the day after Thanksgiving each November—has become popular in the United Kingdom and has largely overshadowed Boxing Week.”可推知,近來,英國的節禮周已經不像以前那么重要了。故選D。4.B 主旨大意題。根據第三段第一句“There are several theories as to how that charitable tradition became known as ‘boxing’.”并結合文章其他內容可知,第三、四段介紹了節禮日的起源,第五、六段介紹了慶祝活動,所以B項“Why Did People Celebrate Boxing Day (為什么人們要慶祝節禮日 )”最適合作為文章標題。故選B。【高頻詞匯】 1.be known as 以……著稱 2.have nothing to do with 與……無關 3.clean up 清理 4.give away 贈送;泄露 5.eventually adv.最后,終于 6.be replaced with 被……取代 7.be linked with 與……有聯系 8.compete v.競爭,對抗;參加比賽 9.massive adj.大規模的,大量的,巨大的【熟詞生義】 1.theory n.(未證明的)意見;看法;推測;理論 2.cover v.包括【差距詞匯】 overshadow vt.使顯得遜色;使黯然失色長難句原句1 Another possible story of Boxing Day has to do with a tradition that formed in Victorian England, where servants sacrificed time with their own families to cater to their employers on Christmas.分析 本句是主從復合句。Another possible story of Boxing Day has to do with a tradition 是主句;that formed in Victorian England是定語從句,修飾先行詞a tradition;where servants sacrificed time with their own families to cater to their employers on Christmas是where引導的非限制性定語從句,修飾先行詞Victorian England。譯文 節禮日的另一個可能的故事與維多利亞時代的英國形成的傳統有關,仆人們犧牲與家人在一起的時間,在圣誕節照顧雇主。原句2 The holiday kicks off with what is known as “Boxing Week”, during which retailers try to sell off old stock and shoppers compete for one last bargain of the year.分析 本句是主從復合句。The holiday kicks off with是主句;what is known as “Boxing Week”是what引導的賓語從句,作kicks off with的賓語;during which retailers try to sell off old stock and shoppers compete for one last bargain of the year是“介詞+which”引導的非限制性定語從句,修飾先行詞“Boxing Week”。譯文 這個節日以所謂的“節禮周”開始,在此期間,零售商們試圖賣掉舊貨,購物者們競相搶購一年中的最后一筆便宜貨。Ⅱ.◎語篇解讀 本文是一篇說明文。文章主要介紹了二十四節氣之一——小雪的一些特點和習俗。1.F 根據上文“Minor Snow, the 20th solar term of the year, begins this year on Nov. 22 and ends on Dec. 6.”可知,上文說明了小雪的時間,設空處承接上文繼續說明小雪的含義。F選項“它指中國北方大部分地區有初雪飄落、氣溫持續下降的時間”符合語境,故選F。2.G 根據上文“In China, starting in Minor Snow, the wind blows from the northeast a lot.”和下文“But in fact, according to an old Chinese saying, ‘the head is the place where all passages of the body gather’. It’s sensible to keep one’s head warm.”可知,從小雪開始,風從東北方向吹來,氣溫剛開始降低,還不是很冷,但是中國有句古話提醒,保持頭部溫暖是明智的。G選項“因為天氣還不是很冷,很多人沒有戴帽子和圍巾來保暖”符合語境,故選G。3.E 根據上文“During Minor Snow, the indoor heating system begins to work.”可知,設空處承接上文說明室內供暖系統開始工作給人體帶來的影響,E選項“室內空氣干燥,大多數人可能也會覺得口鼻干燥”符合語境,故選E。4.B 根據上文“After Minor Snow, the temperature declines sharply and the air becomes dry.”可知,小雪過后,氣溫急劇下降,空氣變得干燥,再結合本段小標題可知,設空處應介紹這一情況對制作食物的影響,B選項“這是開始制作腌制食品的最佳時間”符合語境,故選B。5.D 根據下文“Spicy food, therefore, is one of the best choices.”可知,辛辣食物是最好的選擇之一,設空處說明吃辛辣食物的原因。D選項“在寒冷干燥的日子里,人們可能需要一些辛辣的食物來保暖”符合語境,故選D。【高頻詞匯】 1.according to據(……所說);根據 2.solution n.解決辦法,處理手段 3.preserve vt.腌制(食物);保鮮;保存 4.decline v.下降,減少,衰退;謝絕5.due to 由于;因為 6.storage n.貯存,貯藏(空間) 7.prefer to do sth.更喜歡做某事【熟詞生義】 1.place n.(尤指)身體某處 2.passage n.(體內通氣、輸液等的)管路,通道 3.bitter adj.嚴寒的4.hot adj.辛辣的長難句原句 However, experts say it’s wise not to eat overly spicy food, since that will increase your inner heat.分析 本句是主從復合句。experts say是主句;it’s wise not to eat overly spicy food是省略that的賓語從句,作say的賓語,其中it作形式主語,動詞不定式作真正的主語;since that will increase your inner heat是since引導的原因狀語從句。譯文 然而,專家們說不吃過于辛辣的食物是明智的,因為那會增加你的內熱。Ⅲ.◎語篇解讀 本文是一篇記敘文,主要敘述了作者在圣誕節收到了一份來自妹妹的特殊禮物,讓她感受到了真摯的愛并理解了圣誕節的意義。1.D 第一段最后兩句提到作者給妹妹梅利莎買了一個玩具貓,她很喜歡;第二段提到妹妹也給作者準備了禮物,由此可知,作者一家在圣誕節早上交換(exchanging)禮物。故選D。make制作;send郵寄;buy購買。2.D 根據下文“she liked it”可知,妹妹應是在打開(opened)禮物后才會對禮物表示喜歡。故選D。observe注意到;find找到;design設計。3.B 根據下文“‘For you,’ she said.”可知,妹妹將禮物遞給了(handed)作者。故選B。lend借給;carry搬;deliver傳送,發表。4.B 作者撕開禮物外面的包裝紙,應該是給家人展示(show)自己收到的禮物。故選B。offer提供;select挑選;expose暴露。5.A 上文提到妹妹給作者的禮物是她最喜歡的紅色芭比車,作者看到這一禮物后非常驚訝,說不出話來。words fail sb.是一種習慣表達,表示“某人無法表達自己的感受,說不出話來”。故選A。6.D 根據第一段可知,作者給妹妹買的玩具貓是在當地的一元店(the local dollar store)里買的,對比妹妹的禮物,玩具貓顯得很便宜(cheap)。故選D。lovely可愛的;special特別的;small小的。7.B 上文提到妹妹最喜歡那輛小汽車,因此作者很好奇為什么(why)妹妹會把它送給自己。故選B。8.C 此處指作者意識到妹妹將她最心愛的玩具送給了(giving away)自己。故選C。look for尋找;make up編造;turn down拒絕。9.C 作者此時既尷尬又感動,不忍心拿走妹妹最喜歡的玩具,因此提出讓妹妹保留(keep)這件玩具。故選C。remain保持不變;change改變;forget忘記。10.D 空前后兩個分句之間存在轉折關系,結合語境可知應用but。while意為“而”時,表示前后具有鮮明的對比,不符合語境。故選D。11.B 此處指在妹妹回答完的那一刻(moment),作者知道了妹妹的好意。故選B。occasion場合;period時期;situation情況。12.C 此處指作者知道了妹妹送的不是一個玩具(toy),而是她的一片心意,即使(even if)這份心意是一輛紅色的塑料小汽車。故本題選C,第13題選B。13.B 解析見上題。now that既然;because因為;unless除非。14.A 作者通過妹妹送給自己她最心愛的玩具這件事,表明妹妹對自己的愛(love),這也是圣誕節的意義所在。故選A。hope希望;dream夢想;fortune運氣。15.D 作者認為,無論自己年齡多大(old),都會享受圣誕節帶來的這份愛。故選D。casual隨便的;permanent永久的;smart聰明的。【高頻詞匯】 1.delighted adj.高興的 2.back and forth來回地 3.confusion n.困窘;尷尬;困惑 4.in the form of以……的形式【熟詞生義】 1.part with放棄,交出 2.treasure v.珍視,珍愛19 展開更多...... 收起↑ 資源預覽 縮略圖、資源來源于二一教育資源庫