中文字幕精品无码一区二区,成全视频在线播放观看方法,大伊人青草狠狠久久,亚洲一区影音先锋色资源

甘肅省天水市甘谷縣第四中學2024-2025學年高一上學期第一階段考試英語試題(含答案,有聽力音頻無聽力原文)

資源下載
  1. 二一教育資源

甘肅省天水市甘谷縣第四中學2024-2025學年高一上學期第一階段考試英語試題(含答案,有聽力音頻無聽力原文)

資源簡介

甘谷四中2024-2025學年度第一學期高一第一階段考試答案
第一部分 聽力(共兩節,每小題1.5分,滿分30分)
1-20 BAABC CABCC CBCCB CACAB
文本材料見《聽力課堂》P151
第二部分 閱讀理解(共兩節,滿分50分)
第一節(共15小題;每小題2.5分,滿分37.5分)
21-35 DCBBC ADCBA BBBAC
A 篇:
21.解析:細節理解題。根據Activity 4:The Fourth Annual Pumpkin Festival部分的All events will take place in the Front Street Neighborhood(所有活動將在前街社區舉行),可知第四屆年度南瓜節將在前街社區舉行,故選D。
22.解析:細節理解題。根據Activity 3:Wilton Free Public Library's Birthday Party部分的The library is turning 100 years old!All are welcome to attend the party celebrating 100 years of the beautiful library building(這座圖書館有100年的歷史了!歡迎大家來參加慶祝這座美麗的圖書館落成100周年的晚會),可知活動三的目的是慶祝圖書館落成100周年,故選C。
23.解析:細節理解題。根據Activity 2:A Free Movie Supported by Farmington Baptist Church部分的It will be shown at 7:00 pm on October 3 at 194 Whittier Road in Farmington(該片將于10月3日晚上7點在法明頓惠蒂爾路194號上映),可知電影《當游戲屹立不倒》在10月3日晚上7點上映,故選B。
B 篇:
這是一篇記敘文。文章主要介紹了特蕾莎修女從童年愿望到成為傳教士,再到創立修女組織幫助貧困和無家可歸者,以及獲得諾貝爾和平獎后仍無私奉獻的一生。
24.細節理解題。根據第一段的“She said that she had wanted to be a Missionary (傳教士) when she was only 12.(她說她12歲時就想當一名傳教士)”以及“Mother Teresa was born in Skopje on August 27, 1901.(特蕾莎修女1901年8月27日出生于斯科普里)”可知,特蕾莎修女出生在1901年, 所以她12歲時是1913年,也就是在這一年,特蕾莎修女說想要做傳教士。故選B。
25.細節理解題。根據第一段的“Then she left the nun organization and set up a school in the open to accept the children who had no home.(然后她離開了修女組織,在戶外開辦了一所學校,接受那些沒有家的孩子)”可知,她建立的學校是為了接納無家可歸的孩子。故選C。
26.細節理解題。根據第一段的“In 1928, she was sent to a church school to teach. But she left the school and went out to help the people who suffered from hunger and cold in 1946.(1928年,她被送到一所教會學校任教。但1946年,她離開了學校,外出幫助那些遭受饑餓和寒冷的人們)”可知,特蕾莎修女確實曾經在教堂學校任教。故選A。
27.細節理解題。根據最后一段的“Also she sold the medal to help the people who needed help.(她還賣掉了獎牌來幫助那些需要幫助的人)”可知,特蕾莎修女將諾貝爾和平獎的獎牌賣掉,以此來幫助那些需要幫助的人。故選D。
C篇:
這是一篇記敘文。文章主要講了作者八歲時,想要離家出走。媽媽說如果他想走,就不要帶任何東西,甚至不準他穿走家里的衣服,作者剛出門就不得不轉身回家。
28.細節理解題。根據 第五段"If you want to run away, that's all right,”" she said. “But you came into this home without anything and you can leave the same way.(如果你想逃跑,沒關系,”她說。“但你來這個家時一無所有,離開時也一樣。)可知當作者離開家時,他的母親命令他留下所有的東西,故選C。
29.推理判斷題。根據倒數第四段“The voice behind the door answered,'Billy doesn’t live here anymore. He ran away from home.”(門后的聲音回答道:“比利不住在這里了。他離家出走了。)可知,作者的母親很嚴厲,根據倒數第二段”The door opened and Mom's smiling face appeared. 'Did you change your mind about running away ”" she asked.(門開了,媽媽的笑臉出現了。“你改變主意不逃走了嗎 ”她問。)可知,作者的母親很慈愛,故選B。
30.推理判斷題。根據第十段"Then I noticed down the street two neighbor girls walking toward our house. I was so shy that I saw the big spruce (云杉) tree in our yard and jumped under the low-hanging branches (樹枝).“(然后我注意到街上有兩個鄰家女孩朝我們家走來。我是如此的害羞,我看到了我們院子里的那棵大云杉樹,于是,我跳到了低垂的樹枝下。)由此推斷出作者跳到了低垂的樹枝下,是為了避免被看到,故選A。
31.推理判斷題,文章最后兩段“The door opened and Mom's smiling face appeared.'Did you change your mind about running away ’ she asked. What's for supper "1smiled back.”(門開了,媽媽的笑臉出現了。“你改變主意逃跑了嗎 "她問道。“晚飯吃什么 "我也笑了。)由此推斷出“晚飯吃什么 ”表明作者改變了計劃,決定不再離家出走了,故選B。
32-35題解析見《天天練》答案p29-30
第二節(共5小題;每小題2.5分,滿分12.5分)
BCFAG
試題分析: 也許你是一個中等水平的學生。然而只要愿意,每個人都可以變得更優秀。本文就怎樣變成更優秀的學生給出幾點建議。
36. B 根據語境Maybe you are an average student.This is not necessarily so, however. Anyone can become a better student if he or she wants to.可知,你也許是一個中等生,但是只要愿意去做,任何人都能變優秀。比較選項可知E. You probably think you will never be a top student.(也許你認為你永遠都成不了尖子生)符合段落大意。故選B。
37. C 分析語境可知第二段主要講仔細規劃時間,根據前文First your time for eating, sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying. 首先要確定吃飯,睡覺和穿衣等事情的時間。然后為學習制定一個好的有規律的時間。比較選項可知C. Don’t forget to set aside enough time for relaxation.(不要忘記留出放松休息的時間)符合段落大意。故選C。
38. F 分析語境可知第三段主要講上課時認真聽老師講的內容。根據前文Listen to what the teacher says.比較選項可知“F. Listening carefully in class means less work later. 課堂上認真聽講意味著以后少作業”符合句意。故選F。
39. A設空處概括本段內容,根據后文內容"If you do these tings regularly, the material will become more meaningful(有意義的),and you’ll remember it it longer(如果你經常做》些事情,這些材料會變得更有意義,你會記住更長的時間)”可知,第四段主要講學習要有規律。A項:Study regularly.(有規律地學習)概括本段內容。故選A
40. G 分析語境可知第四段主要講有規律地復習。根據前文When you get home from school, go over your notes; look at the important points that your teacher is going to discuss the next day, read that material.比較選項可知G. This will help you understand the next class.(這將會幫助你理解下節課的內容)符合段落大意。故選G。
第三部分 語言知識運用 (共兩節,滿分30分)
第一節(共15小題;每小題1分,滿分15分)
41-55 BDADB CADAB AADBB
【分析】
本文是一篇說明文。作者通過這篇文章主要向我們描述了現在的學生因為忙于學習不能參加鍛煉的情況,分析了原因,說明健康的重要性。
41.考查語境理解。句意:他們經常說他們還有其他更重要的事情要做。A. very很;B. other其他的;C. few幾乎沒有;D. others其他。根據上文“It may not be the fact.”可知,學生不重視體育運動并不是因為不感興趣,而是他們還有其他更重要的事情去做。故選B項。
42.考查疑問詞詞義辨析。句意:這些重要的事情是什么?A. Where在哪里;B. How怎樣;C. Which哪一個;D. What什么。根據上文“They often say they have other more important things to do.”可知,此處表示詢問重要的事情都是什么。故選D項。
43.考查動詞詞義辨析。句意:他們必須準備好最重要的學校教育證書考試,還要應付學校的考試。A. prepare準備;B. get得到;C. make制作;D. ask詢問。根據下文“for the most important School Certificates of Education Examination”和“preparing for examinations”可知,此處表示準備考試。故選A項。
44.考查動詞詞義辨析。句意:他們必須準備好最重要的學校教育證書考試,還要應付學校的考試。A. agree同意;B. fight打仗;C. work工作;D. deal解決。根據上文“They have to prepare for the most important School Certificates of Education Examination”可知,此處表示他們不得不準備最重要的學校教育證書考試,此處指“應付考試”,deal with (應付)。故選D項。
45.考查非謂語。句意:所以他們中的許多人往往成為書蟲。tend to do(易于做......;往往會做......)故選B項。
46.考查語境理解。句意:往年的暑假,他們可以做任何自己喜歡的事,但現在的暑假,他們不得不把所有的時間都花在準備考試上。A. nothing沒有什么;B. change改變;C. anything任何事;D. which哪一個。根據上文“they could do”可知,此處表示他們可以做任何事。故選C項。
47.考查動詞詞義辨析。句意:往年的暑假,他們可以做任何自己喜歡的事,但現在的暑假,他們不得不把所有的時間都花在準備考試上。A. spend花費;B. take帶走;C. cost花費;D. give給。根據下文“all their time in preparing for examinations”可知,此處表示把時間都花費在準備考試上,spend time in doing sth.(花時間干某事)。故選A項。
48.考查動詞詞義辨析。句意:所以學習阻止了他們參加體育運動。A. separated分離;B. divided劃分;C. taken拿;D. prevented阻止。根據上文“they have to spend all their time in preparing for examinations.”可知,此處表示學習阻止了他們參加體育活動。故選D項。
49.考查介詞詞義辨析。句意:由于來自父母和老師的壓力,他們不得不更加努力地學習,把大部分時間花在書本上。A. from來自;B. of……的;C. in在;D. to對于。根據下文“their parents and teachers”可知,此處表示壓力來源于父母和老師。故選A項。
50.考查動詞詞義辨析。句意:許多父母希望他們的孩子通過這次考試,以便為升學或更好的工作找到一塊墊腳石。A. talk談論;B. want想要;C. make制作;D. let讓。根據下文“their children to pass this examination”可知,此處表示父母想讓孩子通過考試。故選B項。
51.考查名詞詞義辨析。句意:至于學生自己,他們想取得好成績,以便在大學里深造。A. students學生;B. teachers老師;C. parents父母;D. examinations考試。由下文“studies in the universities”可知,是學生在大學里深造,此處表示對于學生自己來說。故選A項。
52.考查動詞短語辨析。句意:因此,他們有必要放棄他們的學校活動,特別是體育活動。根據上文“As for the students them-selves, they want to get good results so that they can further their studies in the universities.”可知,此處表示學生想要深造,所以有必要放棄體育活動,give up (放棄)。故選A項。
53.考查介詞詞義辨析。句意:的確,一個完整的教育離不開體育鍛煉,因為敏捷的頭腦很少伴隨著虛弱的身體。A. for為了;B. after之后;C. with有;D. without沒有。根據上文“a complete education cannot”可知,一個完整的教育離不開體育鍛煉。故選D項。
54.考查動詞詞義辨析。句意:只工作不玩耍,聰明的孩子也變傻。A. turns轉;B. makes使;C. gets得到;D. brings帶來。根據下文“without a strong body, you can never achieve anything”可知,此處表示沒有強壯的身體,什么都做不成,人會變傻。故選B項。
55.考查動詞詞義辨析。句意:沒有強壯的身體,你什么都做不成,更別說在生活中取得巨大的成功了。A. receive接收;B. achieve獲得;C. do做;D. accept接受。根據上文“All work and no play makes Jack a dull boy”可知,只工作不玩耍,聰明的孩子也變傻,此處表示如果沒有強壯的身體,就做不成任何事。故選B項。
第二節(共10小題;每小題1.5分,滿分15分)
56. graduated 57.exciting 58.However 59. smaller 60. dusty
61. with 62.To make 63. laughter 64. confident 65. a
第四部分 寫作(共兩節,滿分40分)
第一節(滿分15分)
Dear Harry,
I am glad to receive your letter. Now I'm writing to tell you about my favorite sport.
Of all the sports, I like playing table tennis best. I think playing table tennis is beneficial to both physical and mental health. What's more, it makes me more energetic and effective in my study. I began to show great interest in it at the age of seven. Now I'm on the school table tennis team. To improve my skills, I practice playing table tennis with my friends every weekend.
By the way, I’m curious about your hobby. Would you please tell me about it Looking forward to your reply.
Yours sincerely,
Li Hua
【分析】
本篇書面表達屬于應用文。要求考生給加拿大筆友Harry回信,告訴他你的體育愛好。
【詳解】
1.詞匯積累
對……有益:be beneficial to→be of benefit to
此外:what’s more→ furthermore
精力充沛的:energetic→ full of energy
對……感興趣:show great interest in→be interested in
2.句式拓展
簡單句變復合句
原句:To improve my skills, I practice playing table tennis with my friends every weekend.
拓展句:In order that I can improve my skills,I practice playing table tennis with my friends every weekend.
【點睛】
[高分句型1] Now I'm writing to tell you about my favorite sport.(運用了不定式作目的狀語)
[高分句型2] To improve my skills, I practice playing table tennis with my friends every weekend.(運用了不定式作目的狀語和動名詞作賓語)
第二節(滿分25分)
Dear Tom,
I am so excited to have become a senior school student, and I have made a plan as follows:
First of all, I will set new goals in my study, which can motivate me to learn better. And to achieve my goals, I have to improve my way of learning with my teachers’ help.
What’s more, it’s important to get along well with my classmates and teachers, as we are a big family. In my spare time, I will take part in different kinds of after-school activities to develop my interests. In addition, I will take some exercise every day to keep fit.
All in all, I believe I will have a wonderful school life in Senior secondary school.
Best wishes.
Yours,
Li Hua甘谷四中2024-2025學年度第一學期高一第一階段考試卷
英語
考試時間:120分鐘;滿分:150分
第一部分 聽力(共兩節,滿分30分)
第一節(共5小題;每小題1.5分,滿分7.5分)
聽下面5段對話。每段對話后有一個小題, 從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項, 并標在試卷的相應位置。聽完每段對話后, 你都有10秒鐘的時間來回答有關小題和閱讀下一小題。每段對話僅讀一遍。
1. What will the woman do
A. Make a call. B. Go to the park. C. Go out for dinner.
2. What is the probable relationship between the two speakers
A. Classmates. B. Husband and wife. C. Brother and sister.
3. Who dies in the story
A. The dragon. B.The soldier. C.The princess.
4. Where are the speakers
A. At the ticket office.
B. At the airport.
C. At the train station.
5. What does the man think the building might be
A. An apartment building.
B. A hotel.
C. A department store.
第二節(共15小題;每小題1.5分,滿分22.5分)
聽下面5段對話或獨白。每段對話或獨白后有幾個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項,并標在試卷的相應位置。聽每段對話或獨白前,你將有時間閱讀各個小題,每小題5秒鐘;聽完后,各小題將給出5秒鐘的作答時間。每段對話或獨白讀兩遍。
聽第6段材料,回答第6、7題。
6. What does the woman like doing in her free time
A. Reading and playing basketball.
B. Reading and singing.
C. Reading and listening to music.
7. What does the man like doing
A. He likes playing basketball.
B. He likes playing the guitar.
C. He likes playing football.
聽第7段材料,回答第8至10題。
8. Where did the woman go on Saturday
A. A garden B. A farm C. A park.
9. What was the problem with the tree
A. It was too small to live on.
B. It was too expensive to get.
C. It was too big to put in the car.
10. What was the weather like that day
A. Warm. B. Hot. C. Cold.
聽第8段材料,回答第11至13題。
11. How is Ted's homework this time
A. So so. B. Very poor. C. Well done.
12. Where is Ted going now
A. The library. B. The gym. C. The bookstore.
13. What is the relationship between the speakers
A. Mother and son.
B. Boss and secretary.
C. Teacher and student.
聽第9段材料,回答第14至17題。
14. What's the relationship between Lisa and the woman
A. Workmates. B. Classmates. C. Friends.
15. When did the woman know Lisa
A. About 14 years ago.
B. About 15 years ago.
C. About 16 years ago.
16. Where did the woman work in the past
A. At a cinema. B. At a bookshop. C. At a pub.
17. What do we know about Lisa
A. She has got a little boy.
B. She works full time.
C. She has short hair.
聽第10段材料,回答第18至20題。
18. How did the speaker feel when she started junior high school
A. Joyful. B. Curious. C. Lonely.
19. Who changed the speaker's life
A. A boy. B. Her teacher. C. Her parents.
20. What lesson does the speaker learn
A. Talk as much as possible.
B. Smile at the world whenever you can.
C. Make as many friends as possible.
第二部分 閱讀理解(共兩節,滿分50分)
第一節(共15小題;每小題2.5分,滿分37.5分)
閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中選出最佳選項。
A
Here are four activities in October. Go and get yourself out of your house.
Activity 1: Hope with Every Step 5K Race
It will be held on Saturday, October 7 at Taglienti Field on the Spruce Mountain High School campus. This event is held in honor of Josh Brochu, 13 and his sister Brook Brochu, 10, both of whom have a rare disease that affects children. All the money collected from the event will go to the A-T Childrens’ Project, a non-profit (非盈利的) organization which raises money for medical research and health centers. Visit www. atcp. org for more information.
Activity 2: A Free Movie Supported by Farmington Baptist Church
It will be shown at 7: 00 pm on October 3 at 194 Whittier Road in Farmington. The movie When the Game Stands Tall tells the true story of the De La Salle Spartans High School football team, which set 151-game winning streak (連勝) record. Football coach Bob Ladouceur’s belief always was, “We don’t expect you to play perfectly, but to give a perfect effort.”
Activity 3: Wilton Free Public Library’s Birthday Party
The library is turning 100 years old! All are welcome to attend the party celebrating 100 years of the beautiful library building. From 10: 00 am to 1: 00 pm on October 3, families are welcome to come to the library for some food and fun! There will be historical displays, fun book-themed food, face painting, and games and presents for kids. Please come and celebrate!
Activity 4: The Fourth Annual Pumpkin Festival
It will take place on Saturday, October 7. There will be various family activities, including movies, dog shows and children’s gifts.
All events will take place in the Front Street Neighborhood. For more information, please visit the website: farmingtonpumpkin .
21.Where will the Fourth Annual Pumpkin Festival be held
A. At 194 Whittier Road. B. At Taglienti Field.
C. In Wilton Free Public Library. D. In the Front Street Neighborhood.
22.What is the aim of Activity 3
A. To collect money. B. To explore nature.
C. To celebrate something. D. To start an organization.
23.When will the film When the Game Stands Tall start
A. At 10: 00 am on October 3. B. At 7: 00 pm on October 3.
C. At 7: 00 pm on October 7. D. At 1: 00 pm on October 7.
B
Mother Teresa was born in Skopje on August 27, 1901. Her father worked in a store. Her family was not rich, but it was a happy family. She went to school when she was seven years old. She said that she had wanted to be a Missionary (傳教士) when she was only 12. She took part in a nun (修女) organization when she was 18 years old. In 1928, she was sent to a church school to teach. But she left the school and went out to help the people who suffered from hunger and cold in 1946. Then she left the nun organization and set up a school in the open to accept the children who had no home.
She set up a nun organization in 1950. Now the organization is an international organization with 3500 nuns to accept the refugees (難民). She got the Noble Peace Prize in 1979. But she contributed all of the money to the poor people and the patients who suffered from illnesses. Also she sold the medal to help the people who needed help. We won’t forget the great woman, who looks like a sunshine and is the hero of the world!
In which year did Mother Teresa say that she wanted to be a Missionary
A.1908. B.1913. C.1928. D.1946.
For what kind of children was the school she set up
A.Sick children. B.Small children. C.Homeless children. D.Rich children.
26. What can be learned from the article
A.Mother Teresa used to be a teacher in a church school.
B.Mother Teresa was born into a rich and happy family.
C.Mother Teresa set up a church for homeless children.
D.Mother Teresa worked hard to support her own family.
27. How did Mother Teresa deal with the medal of the Noble Peace Prize
A.She sold it to buy a new house. B.She kept it in a museum.
C.She contributed it to an organization. D.She sold it to help people in need.
C
When I was 8 years old, I decided to run away from home after a quarrel with my mother. With my suitcase(行李箱) packed and some sandwiches in a bag, I started for the front door.
My mom asked where I was going. “I’m leaving home,” I said.
“What’s that you’re carrying ” she asked.
“Some clothes and food,” I replied.
“If you want to run away, that’s all right,” she said. “But you came into this home without anything and you can leave the same way.”
I threw my suitcase and sandwiches on the floor and started for the door again.
“Wait a minute,” Mom said. “You didn’t have any clothes on when you arrived, and I want them back.”
This infuriated me. I tore my clothes off — shoes, socks, underwear and all — and shouted, “Can I go now ”
“Yes” my mom answered, “but once you close that door, don’t expect to come back.”
I was so angry that I shut the door forcefully and stepped out of my home. Then I noticed down the street two neighbor girls walking toward our house. I was so shy that I saw the big spruce (云杉) tree in our yard and jumped under the low-hanging branches (樹枝). A pile of dried-up brown needles (針狀物) were beneath the tree, and you can’t imagine the pain those sharp needles caused to my body.
After I was sure the girls had passed by, I ran to the front door and knocked at it loudly.
“It’s Billy! Let me in!”
The voice behind the door answered, “Billy doesn’t live here anymore. He ran away from home.”
Looking behind me to see if anyone else was coming down the street, I said, “Mom! I’m sorry. I’m still your son. Let me in!”
The door opened and Mom’s smiling face appeared. “Did you change your mind about running away ” she asked.
“What’s for supper ” I smiled back.
28. When the author was leaving home, his mother ordered him to _____.
A. stay at home B. take some sandwiches
C. leave everything behind D. check his suitcase carefully
29. Which of the following can best describe the author’s mom
A. Selfish and proud. B. Strict but loving.
C. Kind and helpful. D. Wise but impatient.
30. Why did the author jump under the low-hanging branches
A. To avoid being seen. B. To find some needles.
C. To play a joke on the two girls. D. To attract the two girls’ attention.
31. The last sentence “What’s for supper ” mainly shows that the author _____.
A. felt very hungry at that time
B. changed his plan and decided not to leave home any longer
C. wished to eat something before leaving
D. wanted to know what his mother prepared for supper
D
“Age is just a number” is a saying that some people might disagree with, but for healthy and fit great-grandmother Anne Sheppard, nothing could be more true.
At 100 years old, Anne can kick, crunch and do full push-ups. And she is always exercising with other fitness fans who are almost 70 years her junior in the gym. South Melbourne-born Anne worked at the local clothing factory while her husband Max was away at work with the army. When the couple retired in 1981, they signed up to their local gym, where Anne is still a member 40 years later. “I feel stronger and fitter than before!” Anne says in an interview from her gym in Melbourne. She has just finished a rigorous training class, one of five group courses she attends throughout the week. “I just love it and I want to keep going as long as I can,” she smiles. “It’s part of my life now—my husband has passed away and now I’m on my own. The gym is my second family and I’d be lost without them.”
“Anne is a superstar,no matter where she goes,everyone is attracted to her!I know she inspires us to do whatever we set our minds to. We’re all jealous because we want to get to 100 years old and be like her,” says Jan, a friend of Anne in the gym.
Exercise has always been an important part of life for Anne. Despite going to the gym three days a week, Anne also keeps active in other ways, and regularly walks to and from the local supermarket. Life has now slowed a little bit for Anne. As for her next personal best, her goal is to keep going to the gym. That’s how Anne enjoys her life.
32. What is the purpose of the first paragraph
A. To summarize the passage.
B. To introduce the main character(人物).
C. To explain the meaning of a saying
D. To ask for background information.
33. What can we learn about Anne in paragraph 2
A. She used to work with her husband in the army.
B. She takes exercise as an important part of her life.
C. She became a member of the local gym 70 years ago.
D. She stopped exercising after her husband passed away.
34. What does the underlined word “it” refer to in paragraph 2
A. The training class. B. The interview.
C. The smile D. The week.
35. Which of the following can be the best title of the passage
A. Anne, Enjoying Her Slow Life
B. Anne, an Attractive Gym Coach
C. Anne, a 100-year-old Fitness Lover
D. Anne, Coming to Her Next Personal Best
第二節(共5小題;每小題2.5分,滿分12.5分)
根據短文內容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項,選項中有兩項為多余選項。
Maybe you are an average (普通的) student. 36 This is not necessarily so, however. Anyone can become a better student if he or she wants to. Here’s how:
Plan your time carefully.
When planning your work, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First, time for eating, sleeping, dressing, etc. Then, decide a good, regular time for studying. 37 A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to realize what is happening to your time.
Find a good place to study.
Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials (材料). No games, radios, or television. When you sit down to study, put your heart into your work.
Make good use of your time in class.
Listen to what the teacher says. 38 Taking notes will help you remember what the teacher says.
39
When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, read that material. 40 If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you’ll remember it longer.
Develop a good attitude towards tests.
The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. They help you remember your new knowledge. The world won’t end if you don’t pass a test, so don’t be over worried.
There are other methods that might help you with your studying.You will probably discover many others after you have tried these.
A. Study regularly.
B. You probably think you will never be a top student.
C. Don’t forget to set aside(省出,留出) enough time to relax yourself.
D. Have confidence in yourself.
E. No one can become a top student unless he or she works hard.
F. Listening carefully in class means less work later.
G. This will help you understand the next class.
第三部分 語言知識運用 (共兩節,滿分30分)
第一節(共15小題;每小題1分,滿分15分)
閱讀下面短文,從短文后各題所給的A、B、C、D四個選項中,選出可以填入空白處的最佳選項。
Nowadays it is found that school students seldom pay much attention to sports. Is it because they have no interest in sports It may not be the fact. They often say they have 41 more important things to do.
42 are these important things Examinations! They have to 43 for the most important School Certificates of Education Examination, and also to 44 with the test and the exams in school. So many of them tend 45 bookworms.
In the summer holidays of the former years they could do 46 they liked, but in the summer holidays of the present years, they have to 47 all their time in preparing for examinations. So studies have 48 them from going in sports. Because of the pressure 49 their parents and teachers, they have to work harder and spend most of their time on books. Many parents 50 their children to pass this examination in order to get a stepping stone for higher studies or better jobs. As for the 51 themselves, they want to get good results so that they can further their studies in the universities. So it is necessary that they 52 their school activities, especially sports.
Indeed, a complete education cannot go 53 physical training, for a quick mind seldom goes along with a weak body. It is well said, “All work and no play 54 Jack a dull boy.” In a word, without a strong body, you can never 55 anything, let alone(更不用說) a great success in life.
41.A.very B.other C.few D.others
42.A.Where B.How C.Which D.What
43.A.prepare B.get C.make D.ask
44.A.agree B.fight C.work D.deal
45.A.becoming B.to become C.became D.become
46.A.nothing B.change C.anything D.which
47.A.spend B.take C.cost D.give
48.A.separated B.divided C.taken D.kept
49.A.from B.of C.in D.to
50.A.talk B.want C.make D.let
51.A.students B.teachers C.parents D.examinations
52.A.give up B.put up C.take up D.keep up
53.A.for B.after C.with D.without
54.A.turns B.makes C.gets D.brings
55.A.receive B.achieve C.do D.accept
第二節(共10小題;每小題1.5分,滿分15分)
閱讀下面短文,在空白處填入1個適當的單詞或括號內單詞的正確形式。
After Zhang Tian 56 (graduate) from university, he applied and became a volunteer teacher in a village school. He imagined all sorts of 57 (excite) things about living independently and teaching in a village. 58 , not everything lived up to his hopes. The school was much 59 (small) than he had expected, with only three classrooms. The playground got 60 (dust) on windy days and muddy on rainy days. Living in the village was also more challenging than he had thought. The thought of leaving once flashed through his mind, but he quickly gave up the idea and found ways to deal 61 the challenges. 62 (make) school life healthier and livelier for his students, Zhang Tian introduced more subjects to the school — music, art and PE. The school is now full of 63 (laugh) and music. It has been a tough year, but he has enjoyed working with the children. What made him feel satisfied was that his students were able to read, speak and write in English, and they became more 64 (confidence) in learning. Besides teaching, Zhang Tian also made 65 great contribution to the village, so he became very popular among the villagers.
第四部分 寫作(共兩節,滿分40分)
第一節(滿分15分)
假如你是李華,你的加拿大筆友Harry上周寫信詢問你的體育愛好。請根據以下要點給他寫一封回信,內容包括:
1. 你喜歡的運動項目及原因;
2. 何時喜歡上這項運動,現在參加該運動的情況如何;
3. 詢問對方的體育愛好。
注意:
1.詞數80左右;
2. 信的開頭和結尾已經給出,不計入總詞數;
Dear Harry,
I am glad to receive your letter.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
第二節(滿分25分)
假如你是高一新生李華,面對高一的新生活,你有了新的想法和計劃。請你給美國筆友Tom寫封信,告訴他你的新學期的規劃。要點如下:
1. 確定新的學習目標。
2. 改進學習方法。
3. 處理好與老師同學的關系。
4. 積極參加課外活動。
5. 鍛煉身體,保持健康。
注意:
1. 詞數:120左右;
2. 信的開頭和結尾已給出,不計入總詞數。
3. 可以適當增加細節,以使行文連貫。
4. 參考詞匯:get along well with與.......和睦相處
Dear Tom,
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Best wishes.
Yours,
Li Hua

展開更多......

收起↑

資源列表

<pre id="tfb94"><li id="tfb94"></li></pre>

<bdo id="tfb94"><rt id="tfb94"></rt></bdo>
  • <menu id="tfb94"><dl id="tfb94"></dl></menu><i id="tfb94"><acronym id="tfb94"><sub id="tfb94"></sub></acronym></i>

    1. 主站蜘蛛池模板: 茂名市| 绩溪县| 兰西县| 突泉县| 黄石市| 哈巴河县| 农安县| 安图县| 呼伦贝尔市| 兰溪市| 余姚市| 旅游| 渑池县| 东平县| 青田县| 鄯善县| 临朐县| 和平区| 蒙城县| 济源市| 西安市| 铁力市| 宁远县| 新邵县| 榆林市| 封开县| 汝州市| 海伦市| 和田市| 灵山县| 宾阳县| 泰来县| 五家渠市| 冕宁县| 江都市| 绥宁县| 隆德县| 临城县| 柳林县| 建昌县| 凉城县|