中文字幕精品无码一区二区,成全视频在线播放观看方法,大伊人青草狠狠久久,亚洲一区影音先锋色资源

廣東省茂名市田家炳中學2024-2025學年高一上學期10月質量監測英語試卷(含答案)

資源下載
  1. 二一教育資源

廣東省茂名市田家炳中學2024-2025學年高一上學期10月質量監測英語試卷(含答案)

資源簡介

茂名市田家炳中學2024-2025學年第一學期10月質量監測
高一英語
(時間:120分鐘;滿分:110分)
第一部分 閱讀理解(共兩節,滿分50分)
第一節(共15小題,每小題2.5分,共37.5分)
閱讀下列短文,從每題所給各題的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項,并在答題卡上將該項涂黑。
A
Artificial intelligence(AI)is practically everywhere today. There are so many products out there which use AI. Some are being developed, some are already in use, and some failed and are being improved, so it’s very difficult to name a few of them and regard them as the best.
Vi
It is an AI personal trainer which is mainly concerned with fitness and coaching. It, however, requires the use of bio-sensing earphones and other fitness tracking equipment! It can play your favourite music while you work out and all you have to worry about is the exercise you’re doing.
Deep Text
Do you ever wonder how an ad appears suddenly just when you are looking for something similar This is because of Deep Text. It uses real-time consumer information to produce data which in turn is used to target consumers. Thus, if you search online for flight tickets from Bangalore to Delhi, it is very likely that an ad relating to hotels in Delhi will soon follow.
Hello Egg
If you live alone and miss your mother because you always miss your breakfast or don’t know what to eat for dinner, then Hello Egg is exactly what you are looking for. A very healthy choice of the 2-minute noodles and oats, Hello Egg provides you with a detailed weekly meal plan about the needs of your body. It is truly a modern AI-powered home cooking tool for the young.
Wordsmith
You can put Mr. Smith into your Microsoft Excel using their free API, and let it write up detailed analysis of the stories behind your numbers. It can produce detailed reports on thousands of pages of spreadsheets in seconds.
1. What can we learn about Vi from the text
A. It is an AI music player.
B. It is a bio-sensing earphone.
C. It doesn’t work without bio-sensing earphones.
D. It can make you more energetic while you work out.
2. Which can help you improve cooking skill
A. Deep Text. B. Vi. C. Wordsmith. D. Hello Egg.
3. What can Wordsmith do for us
A. Produce a detailed report.
B. Provide us with a detailed meal plan.
C. Book a ticket ahead of time.
D. Offer us information on hotels for traveling.
B
At 5:12 am on April 18, 1906, people living in San Francisco were awakened by a 40-second earthquake. After a 10-second stop, an even stronger earthquake struck, lasting 25 seconds. Survivors saw the ground move in waves as high as three feet. The earthquake damaged streets, and streetcar rails.
Fires broke out soon after the earthquake, caused primarily by overturned stoves(爐子)or damaged electrical wiring. Because the city’s water mains had suffered more than 300 breaks, no water was available(可用的)to fight the fires, which rapidly burned beyond control. To control the fire, firefighters began to dynamite(炸毀)buildings in its path. Unfortunately, this method sometimes spread the fire. By the evening of April 18, 1,700 soldiers had arrived in San Francisco to help both local people and the firefighters.
After burning uncontrolled for three days, the fire finally burned itself out by the morning of April 21. More than 28,000 buildings had been destroyed, resulting in about $500 million in damage.
Although the official number of deaths was 311, it is now believed that about3, 000 people were killed. About 250,000 people(two-thirds of the city’s population)were left homeless. They were forced to live in tents(帳篷)in public parks.
Among the earthquake’s survivors was the famous Italian opera singer Enrico Caruso. On the night of April 17, he had performed(表演)the role of José in Georges Bizet’s 1875 opera, “Carmen,” and had been scheduled for another performance on April 18. Caruso was so shocked by the earthquake that he made up his mind never to return to San Francisco again.
Ansel Adams, age 4, survived the earthquake along with his family, though their house and many things were damaged. An aftershock threw young Adams face-first into a garden wall, giving him what his friend Cedric Wright would call an “earthquake nose.” Describing his broken nose, which was never repaired, Adams would later joke, “My beauty was damaged forever. But he felt the power of the quake, which he called his” “closest experience with terrible human suffering.”
4. What made it difficult to control the fire
A. Damaged streets. B. Fallen buildings.
C. The big problem of getting water. D. The low number of firefighters.
5. What was the situation like after the earthquake
A. Dead bodies could be found in public parks.
B. More than half of the locals had to find shelter.
C. Over 250,000 people had to live on the street.
D. About 28,000 buildings survived with little damage.
6. How did Enrico Caruso feel about the earthquake
A. Very frightened. B. Completely lost.
C. Really annoyed. D. Extremely sad.
7. What happened to 4-year-old Ansel Adams
A. He was laughed at by his friend.
B. His family members were hurt badly.
C. He got injured while trying to protect his nose.
D. His looks were unexpectedly changed.
C
“Funny or die” has a whole new meaning, thanks to a study published in April in a medical journal. Women with a strong sense of humor were found to live longer although they were ill, especially for those with heart problems and infection(感染). Happy men seemed to be protected against infection.
The researchers reported the findings from a 15-year study on the connection between the sense of humor and death among 53,556 women and men in their country. The team studied the influence of humor on people’s way of thinking, social skills and emotion development, and examined death from different conditions: heart problems, infection and other health problems.
The findings showed that for women, those who had high scores on a humorous way of thinking had a 48 percent less risk of death from all causes, a 73 percent lower risk of death from heart problems and an 83 percent lower risk of death from infection. For men, a connection was found only for the risk of death from infection— those with high humor scores had a 74 percent reduced risk. The researchers suggested the sex differences could be due to a small decrease in humor scores as the men aged. No connection was found for the influence of humor on social skills and emotion development.
“The humorous way of thinking plays an important role in people’s personality(性格)and may influence the way people cope with everyday life,” said study co-researcher Sven Svebak. “In this way, it may help reduce fighting in daily life, preventing the build-up of stress.” Although the sense of humor is a natural characteristic(特征), it can also be developed through social activities.
“I expect that children whose parents have no sense of humor when feeling challenges are less likely to develop their sense of humor to cope with everyday life when they grow up,” Sven Svebak said. “But if you had a humorless childhood, never fear— studies show people can learn to be humorous at any age.”
8. What can we learn from the first paragraph
A Humor could benefit people’s health.
B. Joyful women can live longer than happy men.
C. Women who seldom laugh may fall ill easily.
D. Humor makes people pay more attention to their health.
9. The reason for men having a higher risk of death from infection than women is that ________.
A. men have poor memories as they age
B. men become less humorous as they grow older
C. men have bad sleeping quality as they grow older
D. men take part in fewer social activities as they age
10. How does the author show the research findings
A. By making experiments. B. By giving examples.
C. By stating arguments. D. By listing data.
11. Which of the following would Sven Svebak agree with
A. Humorless people have an unhappy childhood.
B. Children must learn to be humorous at an early age.
C Humorous people can better deal with pressure in life.
D. Parents with a sense of humor are better at child education.
D
Do you like to keep fit We’re always told that regular exercise is good for our body and mind. More and more people are taking up activities that improve their fitness. But is there a risk that some of us might get obsessed(著迷的)and overdo it
Well, for some people, fitness has become an obsession as they aim for perfection. And fitness trackers and apps can add to this addiction, especially if someone is driven by achievement and perfectionism. And sharing data on social media means exercising becomes public and competitive, which could cause problems in someone who is vulnerable(脆弱的). Experts say this can lead to a medical condition called orthorexia nervosa, or addiction to healthy eating and over-exercise. Untreated, it can lead to malnutrition and mental health problems.
Too much exercise can also take its toll on someone’s physical health as well. Symptoms of over-exercising include injuries such as a broken leg and a low immune system. So how much exercise is too much Researches found the ideal pace to jog was about eight kilometers per hour-and that it was best to jog no more than three times a week or for 2.5 hours in total, showing that moderate jogging is possibly more beneficial than being inactive or undertaking strenuous(劇烈的)jogging.
If you’re more of a couch potato than a runner, this might sound like good news. But for amateur(業余的)athletes who can’t help but push their bodies to the limit, the advice from Martin Turner, a sports and exercise psychologist, is, “It’s all about letting go, not being obsessed, learning not to control everything, saying, ‘You don’ t need to be perfect.’”
12. What is the main reason for people’s addiction to over-exercise according to paragraph 2
A. Their need for social support. B. Their addiction to fitness apps.
C. Their pursuit(追求)of perfectionism. D. Their concern over health issues.
13. What does the underlined phrase “take its toll” in paragraph 3 mean
A. Going hand in hand. B. Having a bad effect.
C. Making little difference. D. Playing an important role.
14. What is the passage mainly about
A. The risk of fitness obsession. B. The importance of mental health.
C. The benefits of moderate jogging. D. The symptoms of over-exercising.
15. In which section of a newspaper may this text appear
A. Fiction. B. Lifestyle. C. Culture. D. News
第二節(共5小題;每小題2.5分,滿分12.5分)
根據短文內容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。
We all experience stress(壓力)at some point. 16
No one can “make” you feel anything.
The way you deal with a situation is a choice. You can ask yourself “Is this something I can change ” 17 If the situation cannot be changed, accept it and find ways to deal with it. In this way, stress can be greatly reduced.
Exchange attitude for gratitude(感恩).
Our attitude has a big influence on how we deal with situations. 18 instead of being angry about the traffic, find some gratitude. Think of things you can be thankful for.
Relax, relax, relax.
19 It will help you relax and make you better prepared to deal with stressful situations.
20
Look at your stressful situation from a “big picture” point of view. Ask yourself “How important is this ” and “Will this matter in the long run ” If the answer is no, it’s likely not worth your time and energy.
A. Look at the big picture.
B. Did you find what is best for you
C. Stress is different from person to person.
D. If so, start doing something to change the situation.
E. When you are stuck in traffic, change your attitude.
F. Try to find something that you enjoy and do it every day.
G. Here are four points to consider when dealing with stressful situations.
第二部分 語言運用(共兩節,滿分30分)
第一節 完形填空(共15小題,每小題1分,15分)
閱讀下面短文,從短文后各題所給的四個選項(A、B、C、D)中,選出可以填入空白處的 最佳選項,并在答題卡上將該項涂黑。
I live with my husband Jack in Iowa, which is far away from Florida. One day, my husband suddenly decided to play 21 in Florida.
“Why Florida ” I wanted to know. “We are so busy every day with our work. Why not someplace 22 ”
“Because,” he said, “Florida is famous for golf. It’s just something I 23 to do.”
24 , I did understand. Just a week or so before, I 25 a diary of mine from my teenage years. What really got me about it was the list I’d 26 on the very first page— Things I’m Going To Do. But until now I haven’t done a third of them!
So when Jack talked about playing in 27 , it got me thinking. There were a lot of things I wanted to 28 . They were all the same things as I’d decided to do 29 I was sixteen. But always because of some reasons, my plans 30 to be carried out.
In order to make our life without 31 , I told Jack, “Now let’s draw up all our life lists and have them 32 one by one together.” That was how our journey to Florida 33 .
After many years, our plans were all finished. 34 I’ve learned that the secret is to take life 35 — If you’re in too much of a hurry you need to stop or you will fly past all the things that are the most fun.
21. A. football B. golf C. basketball D. volleyball
22. A. farther B. larger C. closer D. warmer
23. A. afford B. hurry C. refuse D. dream
24. A. In fact B. For example C. At once D. In case
25. A. lent B. bought C. missed D. found
26. A. made B. practiced C. called D. explained
27. A. Georgia B. Hawaii C. Iowa D. Florida
28. A. support B. finish C. learn D. prepare
29. A. where B. although C. when D. because
30. A. failed B. rose C. came D. happened
31. A. difficulty B. hope C. regret D. difference
32. A. turned down B. carried out C. put out D. taken away
33. A. started B. changed C. appeared D. stopped
34. A. Simply B. Sadly C. Quietly D. Finally
35. A. early B. slow C. busy D. fast
第二節 語法填空(共10小題;每小題1.5分,滿分15分)
Xijiang Qianhu Miao Village, 36 (locate)in Leishan County, Guizhou Province, is home to 1,432 families and has 37 population of over 6,000 people. It is the 38 (large)Miao minority village in the world. It is a hidden paradise(天堂)showcasing thousands of years of Miao history and traditional culture.
The village is well-known 39 its amazing architecture consisting of more than 1,000 wooden buildings. These buildings, which 40 (build)one next to another many years ago, form a stunning view.
You should never miss the panoramic(全景的)view of this village. You can enjoy it either in the daytime 41 at night. There 42 (be)viewing platforms on the opposite hill of Xijiang Miao Village and the electric car can take you there. 43 (stand)-on the viewing platforms, you’ll enjoy the picturesque and peaceful panoramic view of the whole village in the daytime. And 44 the night falls and every household turns lights on, you’ll find the village is 45 (brilliant) illuminated(被照亮)like the stars hanging in the sky.
第三部分 課本知識考查(共兩節,滿分15分)
第一節. 根據語境及漢語提示寫出正確單詞。(共10分,每小題1分)
46. Parents are required to give their children more free time to ________(探索)the natural world.
47. The country has also been granted membership of the World Trade ________(organize).
48. After ________(畢業)from college , we finally got the chance to take a bike trip.
49. I think we can hammer out a ________(solve)to the problem.
50. This custom is quite ________(獨特的)to Japan.
51. It was an ________(extreme)busy day.
52. You may not like him, but you have got to ________(欽佩)his courage.
53. Two-thirds of them died or were ________(injure)during the earthquake.
54. It may take a few weeks for you to build up your ________(體力)again.
55. When I came in , he ________(假裝)to be reading a book.
第二節 完成句子(每空0.5分,共5分)
56.不要管這個男孩,他自己能做決定。
________ ________ the boy, he can make up his own mind.
57.這個解釋對我來說是有道理的。
This explanation ________ ________ to me.
58.除了番茄以外,他們種了所有的蔬菜。
They plant all the vegetables ________ ________ tomatoes.
59. The man, who had drunk wine before driving, was thought to be ________ ________(對....負責)the accident.
60. It’s no easy task to ________ ________ of(接管)a class of young children.
第四部分 寫作(滿分15分)
假定你是李華,在一所國際高中學習,得知學生會要為學校文學藝術節招募志愿者,為外國學生介紹中國文學藝術。請寫一封信申請做志愿者,內容包括:
1.簡單自我介紹(性格、個人優勢、工作經驗)
2.我能提供的服務
Dear President,
I’m Li Hua, a student from Grade One. Learning volunteers are needed for Literature and Art Festival, I can’t wait to apply for the position.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
I’d appreciate it if you could consider my application. Looking forward to your reply!
茂名市田家炳中學2024---2025學年第一學期
高一英語10月月考答案
一.閱讀理解
1-5 CDACB 6-10 ADABD 11-15 CCBAB 16-20 GDEFA
二.完形填空
21-25 BCDAD 26-30ADBCA 31-35CBADB
三.語法填空
36. located 37. a 38. largest 39. for 40. were built 41. or 42. are 43. Standing 44. when 45. brilliantly
四.課本知識考查
46. explore 47. Organization/ Organisation 48. graduating 49. solution 50. unique
51. extremely 52. admire 53. injured 54. strength 55. pretended
56. Leave alone 57. makes sense 58. other than / except for
59. responsible for 60. take control
五.應用文寫作
Dear President,
I’m Li Hua, a student from Grade One. Learning volunteers are needed for Literature and Art Festival, I can’t wait to apply for the position.
As an enthusiast of Chinese literature and art, I am eager to introduce our rich cultural heritage to foreign students. I have a good command of English, which allows me to communicate smoothly. I am familiar with various aspects of Chinese literature, from ancient poetry to modern novels. Regarding art, I can explain traditional Chinese painting, calligraphy, and handicrafts. I am passionate and responsible. I believe I can make foreign students fall in love with Chinese literature and art.
I’d appreciate it if you could consider my application. Looking forward to your reply.
Yours sincerely,
第一部分 閱讀理解(共兩節,滿分50分)
第一節(共15小題,每小題2.5分,共37.5分)
【答案】1. C 2. D 3. A
【分析】這是一篇說明文。文章主要介紹了幾款實用的家用人工智能設備。
1.細節理解題。根據文章 Vi 部分下的 It, however, requires the use of bio-sensing earphones and other fitness tracking equipment!(然而,它需要生物感應耳機和其他健身器材的追蹤)可知,Vi 需要和生物感應耳機和其他設備一起才能發揮作用。C. It doesn’t work without bio-sensing earphones.(沒有生物感應耳機就不能工作)符合以上說法,故選C項。
2.細節理解題。根據 Hello Egg下的 It is truly a modern AI-powered home cooking tool for the young.(它是一款真正適合年輕人的現代智能家用烹飪工具)可知,如果你想提高自己的廚藝可以選擇 Hello Egg。故選D項。
3.細節理解題。根據 Wordsmith 下的 It can produce detailed reports on thousands of pages of spreadsheets in seconds.(它可以在幾秒鐘內生成數千頁電子表格的詳細報告)可知,我們可以使用 Wordsmith 來生成詳細的報告。A. Produce a detailed report.(生成詳細的報告)符合以上說法,故選A項。
【答案】4. C 5. B 6. A 7. D
【分析】這是一篇新聞報道。文章介紹了1906年4月18日發生在舊金山的地震的情況。
4.細節理解題。根據第二段“Because the city’s water mains had suffered more than 300 breaks, no water was available(可用的)to fight the fires, which rapidly burned beyond control.(于該市的自來水總管道有300多處斷裂,沒有水來滅火,大火很快就失去了控制。)”可知取水困難(大問題)使得大火難以控制,故選C。
5.細節理解題。根據第四段“About 250,000 people(two-thirds of the city’s population)were left homeless. They were forced to live in tents(帳篷)in public parks.(大約25萬人(占城市人口的三分之二)無家可歸。他們被迫住在公園里的帳篷里。)”可知地震后的情況是有一半多的當地人不得不去尋找避難處,故選B。
6. 推理判斷題。根據第五段“Caruso was so shocked by the earthquake that he made up his mind never to return to San Francisco again.(地震使卡魯索大為震驚, 他下定決心再也不回舊金山了。)”可知 Enrico Caruso 對這次地震感到很害怕,故選A。
7.推理判斷題。根據最后一段“An aftershock threw young Adams face-first into a garden wall, giving him what his friend Cedric Wright would call an ‘earthquake nose.’(一次余震時年輕的 Adams 的臉朝下撞到了花園的墻上,變成了他朋友 Cedric Wright所說的“地震鼻子”。)”再結合“My beauty was damaged forever.(我的美永遠被破壞了。)”可知4歲的 Ansel Adams 撞破了鼻子,也就是他的外貌出乎意料地改變了,故選D。
【答案】8. A 9. B 10. D 11. C
【導語】本文是一篇說明文。主要介紹了幽默感與死亡之間的聯系,幽默感強的人死于各種疾病的風險較低。
8.細節理解題。根據第一段“Women with a strong sense of humor were found to live longer although they were ill, especially for those with heart problems and infection. Happy men seemed to be protected against infection.(研究發現, 幽默感強的女性即使生病也能活得更長, 尤其是那些有心臟問題和感染的女性。快樂的男人似乎可以免受感染)”可知,幽默可能使得人免受疾病感染,即使生病也能活得更長,即幽默有益于人們的健康。故選A。
9.細節理解題。根據第三段“The findings showed that for women, those who had high scores on a humorous way of thinking had a 48 percent less risk of death from all causes, a 73 percent lower risk of death from heart problems and an 83 percent lower risk of death from infection. For men, a connection was found only for the risk of death from infection — those with high humor scores had a 74 percent reduced risk. The researchers suggested the sex differences could be due to a small decrease in humor scores as the men aged.(研究結果表明,對于女性來說,那些在幽默思維方式上得分較高的人,死于各種原因的風險降低48%,死于心臟問題的風險降低73%,死于感染的風險降低83%。對于男性來說,只有感染死亡的風險才有關聯——那些幽默得分高的人的風險降低了74%。研究人員認為,性別差異可能是由于隨著男性年齡的增長,幽默得分略有下降)”可知,男性感染的死亡風險高于女性是由于隨著年齡的增長,男性的幽默得分略有下降,即男性越老越不幽默。故選B。
10.推理判斷題。根據第三段“The findings showed that for women, those who had high scores on a humorous way of thinking had a 48 percent less risk of death from all causes, a 73 percent lower risk of death from heart problems and an 83 percent lower risk of death from infection. For men, a connection was found only for the risk of death from infection — those with high humor scores had a 74 percent reduced risk. The researchers suggested the sex differences could be due to a small decrease in humor scores as the men aged.(研究結果表明,對于女性來說,那些在幽默思維方式上得分較高的人,死于各種原因的風險降低48%,死于心臟問題的風險降低73%,死于感染的風險降低83%。對于男性來說,只有感染死亡的風險才有關聯——那些幽默得分高的人的風險降低了74%。研究人員認為,性別差異可能是由于隨著男性年齡的增長,幽默得分略有下降)”可知,作者是通過列舉數據來展示研究結果的。故選D。
11. 推理判斷題。根據最后一段““I expect that children whose parents have no sense of humor when feeling challenges are less likely to develop their sense of humor to cope with everyday life when they grow up,” Sven Svebak said.(Sven Svebak 說:“我預計, 那些父母在感受挑戰時沒有幽默感的孩子長大后不太可能培養幽默感來應對日常生活。”)”可知,沒有幽默感的孩子不太可能培養幽默感應對日常生活,所以幽默的人能更好地應對生活中的壓力。故選C。
【答案】12. C 13. B 14. A 15. B
【導語】本文是一篇說明文。文章講述了過度沉迷健身給我們帶來的影響,以及建議我們要適度健身,不必追求完美。
12.細節理解題。根據第二段“Well, for some people, fitness has become an obsession as they aim for perfection.(嗯,對一些人來說,健身已經成為一種癡迷,因為他們追求完美。)”可知,有些人追求完美導致對健身十分癡迷,故選C項。
13. 詞義猜測題。根據下文“Symptoms of over-exercising include injuries such as a broken leg and a low immune system.(過度運動的癥狀包括腿部骨折和免疫系統低下。)”可知,后句是在分析過度健身帶來的危害,因此推斷劃線句句意為:過多的鍛煉也會對某人的身體健康造成損害。由此可知“take its toll”是有壞影響的意思,故選B項。
14.主旨大意題。根據第一段“But is there a risk that some of us might get obsessed(著迷的)and overdo it (但是是否有這個風險 ——我們有可能會著迷,甚至過度健身。)”以及最后一段“It’ s all about letting go, not being obsessed, learning not to control everything, saying, “You don’ t need to be perfect.”(這是關于放手,不要沉迷,學會不要控制一切,說:“你不需要完美。”)”可知,本文講述了過度沉迷健身給我們帶來的影響,故選 A項。
15. 推理判斷題。根據第一段“Do you like to keep fit (你喜歡健身嗎 )”以及結合全文可知,本文是在講述我們過度健身的影響,應該屬于生活方式類,故選B項。

展開更多......

收起↑

資源預覽

<pre id="tfb94"><li id="tfb94"></li></pre>

<bdo id="tfb94"><rt id="tfb94"></rt></bdo>
  • <menu id="tfb94"><dl id="tfb94"></dl></menu><i id="tfb94"><acronym id="tfb94"><sub id="tfb94"></sub></acronym></i>

    1. 主站蜘蛛池模板: 华容县| 鹤庆县| 万年县| 宽甸| 廉江市| 隆尧县| 青州市| 伊宁县| 通辽市| 塔河县| 房山区| 泸定县| 宣城市| 临江市| 北京市| 大新县| 鄂尔多斯市| 鄱阳县| 阿拉尔市| 岳西县| 西宁市| 醴陵市| 鄂尔多斯市| 安化县| 拉孜县| 巴彦县| 仪征市| 彭泽县| 珲春市| 金华市| 广宗县| 平昌县| 兴国县| 务川| 大悟县| 西吉县| 扎赉特旗| 乌兰县| 宁晋县| 唐山市| 石楼县|